Mala Holistische Praktijk

Talking to the chakra's
Talking to the chakra's

Mala Holistische Praktijk, Anieta Mathoera voor BRTT & TRB groepssessie

BRTT & TRB groepssessie

Ben je klaar voor de reis naar de diepste kern van jezelf? Durf je uit je hoofd te gaan en de regie aan je lichaam te geven? 

Body Remember Trauma Therapie, ook wel bekend als de BRTT-methode, is de ontdekkingstocht naar wie je werkelijk bent. Het is een lichaamsgericht proces dat de ontvanger helpt om op een natuurlijke manier te ontspannen. Het einddoel is het loslaten van dagelijkse stress en diepe, chronische spanning die in het lichaam opgesloten  zit. Deze vorm van therapie kan in het bijzonder verlichtend werken voor mensen met traumatische (o.a. geboortetrauma, geweld, pesten) of nare ervaringen (o.a. ongeluk, zelf meegemaakt of gezien of vervelende operatie) . BRTT biedt ook uitkomst bij diepliggende (chronische) pijn waarbij de oorzaak onverklaarbaar lijkt. Ook bij constante hoofdpijn of migraine, spierspanningen, rug en/of nekklachten, een opgezwollen buik en langdurige stress kan deze therapie goed werken.

Trauma Release Breathwork (TRB) is een verzamelnaam voor een aantal krachtige vormen van ademwerk. Al deze vormen van ademwerk hebben één gemeenschappelijk doel, namelijk het bevrijden van de ademhaling, en daardoor je vastgezette trauma’s en opgeslagen negatieve energieën.

​Hoe ziet een BRTT & TRB groepssessie eruit?

We starten de sessie (BRTT) met een aantal lichaamsoefeningen, simpel gezegd rek- en strekoefeningen die je achter elkaar gaat doen. Met deze oefeningen activeren we de Psoas spier. Dit is een spier in het lichaam die veel spanning, angsten en trauma’s kan opslaan. Op het moment dat de Psoas spier geactiveerd is, gaan we opzoek naar trillingen. Als je eenmaal goed in de trilling zit en de trilling zich heeft opgebouwd neemt je lichaam het over en gaat je lichaam zelf opzoek naar de spanning en trauma’s die het lichaam op dat moment wilt loslaten. Dit is een fysiek proces waarbij je eigen lichaam zijn/haar grenzen aangeeft. Wij begeleiden je daarbij en zorgen voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Belangrijk is dat je uit je hoofd gaat en de regie aan je lichaam geeft.

Vervolgens gaan we na de BRTT verder met TRB.

Deze ademhalingsoefeningen helpen ons om naar diepere lagen van ons onderbewustzijn te reizen met als doel om alles wat ons niet dient los te laten. Wij begeleiden je om de verschillende vormen van ademhaling zo goed mogelijk te doen en helpen je waar nodig over drempels te gaan waar je zelf niet overeen durft te gaan.

Tijdens de beide sessies is er ondersteunde muziek en aan het eind van de sessie zorgt zorgvuldig uitgekozen muziek ervoor dat je in je eigen cocon komt te zitten. Ook bij deze sessie geldt; concentreer je op de ademhaling en blijf voor de rest zoveel mogelijk uit je hoofd.

​Deze gecombineerde sessies zijn erg krachtig en kunnen een mooi begin zijn, om in je lichaam opgeslagen nare ervaringen met de fysieke gevolgen die dat geeft, op te ruimen.

BRTT & TRB heeft al duizenden mensen geholpen en kan ook voor jou uitkomst bieden.

Een gecombineerde sessie duurt in totaal ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website https://www.malahp.nl/behandelingen/body-remember-trauma-therapie
T 06 30036936

Bij de sessie is het fijn om gemakkelijk en loszittende kleding te dragen bijvoorbeeld een Joggingbroek of een (sport)legging.

Anieta, BRTT