"Wat de vraag ook is,
Liefde is altijd het antwoord" – Yogi Bhajan

Yoga Nidra Purmerend Femke Blakborn
Kundalini_Yoga_Purmerend_de_roos_Femke_Blakborn

Femke Blakborn

Over Kundalini Yoga - Yoga Nidra

Kom het ervaren! 

De les start met Kundalini yoga en sluit af met Yoga Nidra. Echt genieten dus! 

 

Yogi Bhajan (in 1929 geboren in India) bracht Kundalini yoga in de zestiger jaren naar het westen. Deze eeuwenoude yogatraditie wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en is een intense en krachtige vorm van yoga. Dit komt door het gebruik maken van een combinatie van verschillende technieken die ons helpen onze energie (de Kundalini energie) te activeren en onze chakra’s te openen. Het activeren van de Kundalini energie zorgt voor een energiestroom die het bewustzijn aanwakkert.

Want in Kundalini yoga maken we, naast de houdingen en oefeningen, gebruik van verschillende ademtechnieken, meditatievormen en mantra’s. Op deze manier wordt er veel in beweging gezet in ons lichaam en ons leven. Met als doel een vitaal en energiek leven leiden en een groei in bewustzijn te ervaren.

Elke les heeft een vaste structuur, maar met steeds weer een specifiek thema. Hiervoor zijn ontzettend veel Kriya’s beschikbaar (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen). Deze worden aangevuld met meditatie en / of mantra.

Iedereen kan Kundalini yoga beoefenen. Voor lastigere oefeningen is er altijd een alternatief!  

‘Het mooie aan Kundalini yoga is dat je in één kriya al direct een volledige fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie’. – Yogi Bhajan

Lessen in De Roos

Woensdag avond 19.30 – 21.00 uur. 

Vanaf 1 februari 2023 starten de lessen weer. Op deze dag is voor iedereen die mee doet een kennismakingsles voor de prijs van 9,50 Euro. 

Contact informatie

Femke Blakborn

06-14 65 92 14